Saturday, September 18, 2010

İklim Treni Aktivitesi ve Evdeki Temizlik

Merhaba. Bugün Sirkeci'ye iklim treni gelecekti, biz de oraya gitmeyi planlamıştık birkaç gün önceden. Bugün Emel, Cengizhan ve gençlik ekibinden olduğunu düşündüğüm 2 kişi toplanıp gittik bu tren etkinliğine. Benim aklımda olan şey büyük bir kalabalık ve bu kalabalığa iklim değişikliği vs ile ilgili bir şeylerin öğretilmesiydi, ve birkaç etkinlik. Fakat yapılan tek şey balon şişirmekti. Evet, biz bugün iklim trenini görmek için Sirkeci'ye gidip balon şişirdik. Sonra da insanların tercih ettiği şeylere (organik yiyecekler, otobüs yerine tren, nükleer enerji yerine rüzgar enerjisi vs) yapışkan yapıştırılması gibi bir etkinlikle karşılaştık. Oraya da yapıştırdık yapışkanlarımızı neticesinde. Muhtemelen o tablo şu an çöpte falandır. Bunun dışında belirtmem gerekir ki, orada bizden başka balon şişirmek isteyen çocuklar dışında kimse yoktu.
Şişirdiği balonu yürüten Emel, o heyecanla telefonunu orada unuttu. Cengizhan'a kahve falı bakarken telefonunun olmadığını gören Emel büyük bir panik yaşadı. Paniği de sinir izledi, zira ortamda bulunan insanlar Emel'i sürekli bir iphone'u/ipad'ı/yedek rehberi olmadığı için suçladı. Evdekilerle iletişime geçmek isteyen Emel laptopunu çıkardığında ise, ''işte blackberry'n olsa laptopunu sırtında taşımazdın'' gibi cümlelere maruz kaldı. Sinirlendiği alnında beliren damarlardan anlaşılan Emel, macerasını, telefonunu gardan teslim alarak bitirdi.
Gelelim bizim temizliğe... İNANAMAZSINIZ. Dünyadaki en temiz ev şu an bizimki olabilir. Ama biz bu şekilde yaşamaktan çok korkuyoruz. Korktuğumuz şey, evi kirletme olasılığımız. Ben şahsen, 2 saattir tuvalete gidemiyorum. Saçlarımız dökülmesin diye bone takmayı düşündük, hatta saçlarımızı mı kazıtsak acaba diye sormadık değil birbirimize. Daha sonra ayağımıza galoş geçirme fikrine kaydı akıllarımız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sizi de şimdiden uyaralım, bize gelecekseniz önce banyo yapın, en temiz kıyafetlerinizi giyin, sonra da taşkınlık yapmayacağınıza söz verin. Evi kirletmenizden çok korkuyoruz.

2 comments:

  1. hiç hoş diil bence bu yazı. zira resmen gelecek misafirleri kovmussunuz!! ben gelicem hem de çamurlu ayaklarımla felen giricem içeri. önemli olan temiz tutmaktır yani pis olcak temizliceksin felen:DD

    ReplyDelete
  2. Kovmadık be, temiz gelin dedik :)) evi kirletmemek için uğraşıyoruz biz, çünkü kirlenince temizlemiyoruz :p en iyisi hiç kirletmemek.

    ReplyDelete